Goede en slechte backlinks

Backlinks kunnen in kwaliteit verschillen. In aansluiting op het artikel over link juice ga ik in deze blog uitgebreider in op de positieve en negatieve effecten van bepaalde backlink methoden. Hoewel bij backlinkstrategie kwaliteit boven kwantiteit gaat, is die kwaliteit in een aantal gevallen ver te zoeken. Google beboet zelfs bepaalde manieren van links verzamelen.

Lees meer

Wat is een sitemap en hoe kom je eraan?

Een sitemap kun je vergelijken met de inhoudsopgave van een boek. Er zijn 2 soorten: een HTML  sitemap voor bezoekers van je website en een XML  sitemap speciaal voor de zoekmachines.  Beide zijn visuele weergaven die zowel de bezoeker van je website als een zoekmachine een goed en snel overzicht geven van de structuur van de opgenomen webpagina’s. Dit kan vooral handig zijn als je niet alle pagina’s kwijt kunt in een menu. Daarnaast is het een belangrijk SEO element dat meetelt voor de vindbaarheid van je site. In dit artikel vertel ik je alles over sitemaps en het belang daarvan. 

Lees meer

SEO optimalisatie en onderhoud van je content

SEO optimalisatie is in de huidige tijd een doorlopend proces. Wil je dat jouw website ook actueel en goed vindbaar blijft? Dan is het noodzakelijk om je posities in de zoekmachines goed in de gaten te houden en tijdig in te grijpen wanneer ze dalen in de zoekresultaten. Positiedalingen kunnen diverse oorzaken hebben. In deze blog bespreek ik ze en kom met de perfecte oplossing.  

Lees meer

Long tail zoekwoorden: 7 redenen om ze te gebruiken

 
Long tail zoekwoorden verwijzen naar meer specifieke producten die vallen onder een algemeen product. In winkels gaat het om artikelen die in kleine hoeveelheden worden verkocht als variant van een hoofdproduct. Bij SEO gaat het om meer specifieke benamingen, afgeleid van een hoofdzoekwoord. Lange staart trefwoorden worden door beginners vaak over het hoofd gezien of aan de kant geschoven als onbruikbaar. Het is even schrikken als ze naderhand achter de waarheid komen. 

Lees meer

Wat is link juice en hoe werkt het?

Veel website eigenaren zijn nog onwetend over het begrip link juice en hoe dit werkt. Zoals ik eerder beloofde in de blog over sitemaps, leg ik in dit artikel uit wat link juice is en hoe je daarmee de posities van je webpagina’s kunt verbeteren. 

Lees meer

Een persbericht schrijven doe je zo

Een persbericht schrijven is zinvol als je belangrijk nieuws te melden hebt. Bijvoorbeeld de lancering van een nieuw product, opening van een nieuw filiaal of een komend evenement. In dit artikel vind je tips en trucs om een goede persboodschap te schrijven.

Lees meer

SEO tips: Wie zijn jouw echte concurrenten?

Ondernemers hebben vaak geen duidelijk beeld wie hun concurrenten zijn op SEO gebied en of ze die eigenlijk wel hebben. Tijdens een briefing komen ook vragen over de concurrentie aan bod. Een van die vragen luidt: Noem jouw 5 belangrijkste concurrenten. Vaak krijg ik dan als antwoord: “Wij hebben geen concurrenten.” Maar zo eenvoudig ligt dat niet. Elk bedrijf heeft nu eenmaal medestrijders. In dit artikel vind je SEO tips die je helpen om je echte revalen te traceren. 

Lees meer

15 gratis backlinks bij betrouwbare linkpagina’s

 
Websites voor gratis backlinks zonder verplichte retourlink zijn moeilijk te vinden. Om je een beetje op weg te helpen bij het vinden van betrouwbare websites, vind je in deze blog een lijst met 15 verzamelsites. Het zijn allemaal websites waar je een gratis link mag plaatsen zonder de verplichting van een teruglink. 

Lees meer