• Home
  • Blog
  • 10 tips om SEO teksten in topconditie te houden

10 tips om SEO teksten in topconditie te houden

De veranderingen op SEO gebied gaan razendsnel. Naast veel backlinks is een goede optimalisatie van je SEO teksten van cruciaal belang voor jouw posities in de zoekmachines. Maar je webteksten moeten wel in leven blijven. Daarom vragen ze na publicatie doorlopend onderhoud. Ben je bekend met de SEO onderdelen van webteksten dan kun je de verzorging van je teksten zelf doen. Eén ding staat buiten kijf: een goed geoptimaliseerde website levert je omzet. Mits jij je SEO ’winkel’ goed onderhoudt.

Hoe blijven jouw SEO teksten in perfecte conditie?SEO teksten Wageningen, Veenendaal Tekstbureau Kiki Koning

Hier volgen 10 tips om jouw SEO teksten te geven wat ze verdienen:

1. Werk regelmatig aan je website


Zoekmachines waarderen het als je regelmatig aan je website werkt. De robot komt vaker langs en de waarde van je site stijgt.

2. Zorg dat jouw teksten nuttige informatie bevatten waar lezers echt iets aan hebben. 


Leg bezoekers bijvoorbeeld bepaalde vaktermen of gebruiken in jouw vakgebied uit. Heb je een bouwbedrijf dan kun je lezers uitleggen wat een rollaag is en waarvoor deze wordt gebruikt.


3. Houd de inhoud van je teksten actueel; voer mutaties direct door


Dit is prettig voor bezoekers van je website; verouderde informatie jaagt bezoekers weg.


4. Zorg voor afbeeldingen tussen de tekst 
zoekmachine optimalisatie Wageningen, Veenendaal, Rhenen, Ede

Wie is er niet dol op plaatjes. SEO specialisten en zoekmachines in elk geval, omdat afbeeldingen onderdeel zijn van de zoekmachine optimalisatie.


5. Houd de geoptimaliseerde SEO elementen intact als je zelf de teksten en afbeeldingen wilt muterenEen volledig geoptimaliseerde tekst is doorspekt met verschillende SEO elementen. Een leek ziet ze gemakkelijk over het hoofd. Tijdens het aanpassen van bepaalde tekstdelen kun je onbedoeld zo’n element wissen. Bijvoorbeeld de optimalisatie achter een foto wanneer je die vervangt.


6. Verander geen titelkoppen en subkopjes

Koppen zijn belangrijke onderdelen van de zoekmachine optimalisatie. 

De zogenoemde h1 en h2 koppen dragen altijd een volledige optimalisatie. Ook het aantal woorden en zoekwoorden van elke kop is precies afgestemd.


7. Laat je website maandelijks of eens per kwartaal monitoren op positiestabiliteit, SEO activiteiten van concurrenten en marktwerkingHet zakenleven is altijd in beweging. Er komen nieuwe bedrijven bij en sommige stoppen te bestaan. Ook jouw concurrenten zitten niet stil op SEO gebied. Deze factoren kunnen het percentage van jouw zoekmachine optimalisatie negatief beïnvloeden. Na een monitoring kun je eventuele dalingen van posities ten goede keren.


8. Laat je website na uitbreiding ook monitoren op eventuele instabiliteit van de zoekmachine optimalisatieNa een uitbreiding verandert ook de SEO omgeving rond jouw teksten. Er komen in het menu een of meer tabs bij die een link bevatten. De uitbreiding met meer links is van invloed op het percentage interne links van elke webpagina.


9. Zorg dat je webteksten aan de regels van zoekmachines blijven voldoenSEO specialist Kiki Koning

Na een algoritme update van Google kunnen SEO eisen zijn aangepast. 

Dergelijke wijzigingen kunnen op meerdere punten van toepassing zijn. Bijvoorbeeld tekstaanpassingen voor spraak gestuurd zoeken of onbedoeld gebruik van teveel zoekwoorden of zoekwoordgroepen.


10. Neem zonodig een SEO onderhoudsabonnement

Wil je alle risico’s op mankementen in jouw optimalisatie vermijden, sluit dan voor een paar tientjes per maand een SEO onderhoudsabonnement af.

 Met zo’n contract houdt onze SEO specialist jouw teksten met de optimalisatie doorlopend in topconditie. Je ontvangt periodiek positierapporten en wordt op de hoogte gehouden van de verrichte werkzaamheden.

Auteur: Kiki Koning