Advertorial laten schrijven voor extra aandacht

Een advertorial laten schrijven voor extra promotie? Heb je geen nieuws te melden, maar wil je toch aandacht van de media? In dat geval biedt een advertorial uitkomst. Bij een tekstschrijver is het een veelgevraagd promotie product. Vooral omdat een ondernemer eindeloos kan variëren door steeds andere diensten of producten te belichten. Laat regelmatig een advertorial maken met daarbij mooi beeldmateriaal of een coupon.

Wat is een advertorial en wat zijn de kenmerken?

Een advertorial is een tekstadvertentie in een journalistiek jasje. Veel mensen herkennen dit type tekstproductie niet als een advertentie, maar als een redactioneel artikel. Er hoort wel als kenmerk ‘advertorial’ boven te staan. Je ziet ze in tijdschriften en vakbladen als een kleurig geheel met passende foto’s en mooi opgemaakt, maar ook in bijvoorbeeld huis-aan-huisbladen en dagbladen. Een ander belangrijk verschil met een advertentie is de opmaak. Een advertentie mag je ook zelf opmaken. Een advertorial wordt altijd opgemaakt door de uitgever van het blad. Je mag de tekst zelf aanleveren.

Een boeiende SEO advertorial schrijven

Tegenwoordig kun je ook een SEO advertorial laten maken. Je betaalt hiervoor een bepaald bedrag waarvoor de tekst wordt geschreven en geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Je kunt er bij ons een laten schrijven voor bijvoobeeld publicatie op kikipedia.nl. De SEO advertorial kent veel voordelen die je bij het papieren zusje niet vindt:

  • Blijvend zichtbaar voor iedereen
  • Hoog klikgehalte
  • Groter bereik
  • Zoekwoord naar keuze
  • Geschreven als SEO tekst
  • Lokale of landelijke optimalisatie
  • Link naar je website voor meer bezoekers
  • Extra vermelding zoekresultaten
  • Laag tarief
  • Doeltreffend digitaal reclamemiddel

Nieuwswaarde print en online advertorial

Advertorials worden graag en veel gelezen. Ze hebben een hoge nieuwswaarde. Mensen hebben nu eenmaal een voorkeur voor de redactionele stijl. Voor bedrijven is het verstandig om vaak in kranten en tijdschriften te verschijnen. Een advertorial of artikel publiceer je in kranten, tijdschriften of op internet. Kijk in ons portfolio naar artikelen en advertorials van onze tekstschrijver.

advertorial UnieQ in de Valleiartikel bbq UnieQ in de Valleiadvertorial schrijven

Schrijven volgens een bepaald protocol

Een goede advertorial heeft de juiste balans tussen verhaal en verkoop. Hiervoor bestaat een protocol. Daarmee voorkom je dat een advertorial wordt verward met een advertentie. Een textad is voor jou een prima oplossing als je nieuws te gering is voor een persbericht. Laat je promotie artikel schrijven door een ervaren copywriter om zeker te zijn dat je in contact blijft met je doelgroep.  

Plan van aanpak en interview

Om er zeker van te zijn dat jouw artikel straks de juiste informatie bevat, neemt onze copywriter je een interview af. Afhankelijk van jouw vestigingsplaats kan dit telefonisch of bij jou op locatie. Tijdens dit gesprek geef je onze interviewer gedetailleerde informatie over de inhoud van de tekstadvertentie. Na het uitwerken van het vraaggesprek, schrijft onze tekstmaker het artikel en legt vervolgens het concept aan jou voor ter correctie of voor akkoord. Na de auteurcorrectie ontvang je de definitieve tekst voor publicatie.

Wil jij ook een aantrekkelijke advertorial laten maken ter promotie van je onderneming? Bel of mail nu naar tekstbureau Kiki Koning  voor een afspraak.