Productnaam of bedrijfsnaam laten bedenken

Merknamen ontwikkelen zich soms vanzelf. Maar meestal is er zwaarder geschut nodig. Een passende en alles verklarende productnaam bedenken is voor de copywriter een creatieve zoektocht naar dat ene woord of die ene woordcombinatie, waarbij uitgangspunten van veel invloed zijn. De nieuwe naam moet onderscheidend zijn, moeiteloos te onthouden en prettig bekken.

bedrijfsnaam laten bedenkenOnderscheidende merknaam, productnaam of bedrijfsnaam bedenken

Een productnaam of bedrijfsnaam bedenken doe je niet zomaar. De nieuwe naam moet opvallen tussen al die andere. Zich onderscheiden en voor jouw klant goed te onthouden en uit te spreken. Een goede merknaam heeft ritme, draagt een liedje in zich en nestelt zich hierdoor sneller in hun brein.

Werkwijze bij het bedenken van een geschikte naam

Goede merknamen passen bij het product en bij jouw bedrijf. Vragen als: wat moet de nieuwe naam uitstralen? Wat is het doelpubliek? Verkoop je het product in Nederland of ook in het buitenland? Moet het een stoere, lieve of opwindende naam worden? Al deze vragen behandelen wij in een briefing. Telefonisch of bij jou op locatie. Tijdens dit gesprek is het van groot belang dat jij ons voorziet van alle informatie die je hebt over het bewuste product, merk of jouw bedrijf. Ook spreken we uitgebreid over de doelgroep(en). Gewapend met al de ze info gaan wij aan de slag. Binnen de afgesproken tijd ontvang je van ons een voorstel met maximaal 10 namen.

Merknamen, bedrijfsnamen, productnamen en resultaat

Het moeilijkste deel van het ontwikkelingsproces is de onthulling. Welke naam wordt het? Springt die ene naam eruit? De keuze is aan jou. Onze copywriter overlegt altijd meerdere voorstellen voor een naam. Maximaal 5 stuks. Laat je nieuwe productnaam of bedrijfsnaam bedenken door Tekstbureau Kiki Koning, heb je altijd een label waarover je echt tevreden kunt zijn.

Unieke productnaam verzinnen en de registratie daarvanmerknamen-01

Om zeker te weten dat jouw kersverse merknaam niet door een een andere onderneming wordt gebruikt, kun je de naam laten registeren en beschermen. Dit kan door jouw merknaam en/of logo te deponeren bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom of BBIE.  Je kunt ook jouw nieuwe handelsnaam of bedrijfsnaam vastleggen als merk.Voordelen van registratie zijn:

  • opname in officiële Benelux merkenregister
  • mogelijkheid tot juridische stappen bij misbruik merk
  • toegestaan gebruik van het merkteken ®
  • merk verkopen of in licentie geven

Kosten registeren van je productnaam of bedrijfsnaam

Wil jij je nieuwe merknaam deponeren voor de Benelux dan betaal je voor 3 klassen online € 240,-. Een aanvraag op papier is iets duurder namelijk € 276,-. Bij weigering van je merk ontvang je de reeds betaalde kosten helaas niet retour.

Registratie gebruik buiten de Benelux

Doe je ook zaken buiten Belgie, Nederland en Luxemburg dan heb je diverse mogelijkheden. Zo kun je jouw merk als nationaal merk registreren in een of meer landen van je keuze. Je kunt het ook internationaal laten registreren via 1 depot voor 90 landen naar keuze. Ook is het mogelijk om via 1 depot bescherming te krijgen voor alle landen van de Europese Unie. Tot slot kun je ook kiezen voor een Uniemerk. Dit kan worden ingebouwd in een internationaal depot. Je hebt hiermee bescherming in de hele EU en in 90 landen naar keuze daarbuiten. Jouw internationale merknaam kun je indienen via het bureau van het land waar je ook de basisinschrijving deed.

Ook op zoek naar die ene, alleszeggende merknaam of productnaam? Bel snel voor een afspraak. Je bereikt ons op 06 - 122 666 23.